Velkommen til Ringsted - en beretning fra en nytilflytter

Dette er et indlæg skrevet af Kirsten Böhm, som for nyligt er flyttet til Ringsted. Hun beretter om, hvordan hun er blevet taget imod som ny i byen.

Foto-Kirsten

Hej. Mit navn er Kirsten Böhm, og jeg vil gerne fortælle lidt om Fællesskabsby Ringsted, og hvilken betydning denne har haft for mig.

Efter 42 år i samme kommune, og med et relativt godt og stærkt netværk, er det lidt af et sats at rykke teltpælene op og flytte til en helt anden by/region. Men skæbnen ville det anderledes. At det blev Ringsted er en helt anden historie, som vi ikke skal bruge tid på her, men jeg flyttede til byen 1.12.23.

At ”banke” et nyt netværk op er ikke lige noget, man gør ”overnight”. Så da jeg, på dækhotel, rent tilfældigt, nævnte at jeg ville flytte min bilservice til deres afdeling, lød der et højt og klingende Velkommen til Ringsted. Nåda, det var da en hilsen der ville noget, så den person måtte jeg da lige se nærmere på og tale med. På den måde kom jeg i kontakt med en af fællesskabsbyens ambassadører. Vi fik en god snak, og han (ja det var en ham) sendte mig flere links til foreninger og klubber og ikke at forglemme hjemmesiden til Fællesskabsby Ringsted. Den blev naturligvis nærstuderet, men det bedste var, at man kunne kontakte Fællesskabsbyens guider pr. telefon eller ved blot at møde op på biblioteket i træffetiden. Alle informationer er let tilgængelige på hjemmesiden. Desuden fandt jeg en lille notits i lokalavisen omhandlende fællesspisning. Det måtte da prøves. Det var en herlig oplevelse og prisen er rimelig, så alle kan være med den ene gang om måneden, det står på.

Jeg er endnu i ”snuse-fasen” – der er så mange spændende muligheder for fællesskab – så hvor skal man starte? Jeg er med i whist-klubben på Hyldegården og brætspil-klubben på biblioteket. Desuden er vi 4 tøser, der har oprettet en læseklub ligesom jeg, så småt, er begyndt i Madspild Ringsted, et rigtig interessant og spændende projekt.

Selve Fællesskabsby Ringsted er et virkeligt godt initiativ, som jeg absolut håber, vil bestå i lang tid fremover. Som ambassadør er man jo selv med til at sprede det gode budskab. Så fortæl om det til nye tilflyttere og tag dem med i fællesskabet.

Er du ny i byen og ønsker at bygge et netværk op?

Så kan du ringe eller skrive til Fællesskabsguiden på telefon 30 62 43 86 eller email kontakt@faellesskabsby.dk og få en snak om, hvad der findes af muligheder, der matcher din interesse.

Du kan også selv søge blandt byens fællesskaber i Fællesskabsoversigten. Der findes en masse gode muligheder - uanset om du er til sport, strik eller fællesspisning.

...